Foto's op deze pagina door: Debora ten Voorde - Groeneveld.

Mag ik me even voorstellen?

Mijn naam is Marianne van der Bent. Ruim 20 jaar heb ik fulltime als verpleegkundige in diverse ziekenhuizen gewerkt, waarvan de laatste 15 jaar op de Intensive Care. De laatste jaren was ik ook Ventilation Practitioner, wat inhoud een verdere specialisatie m.b.t. zorg voor patiënten die  kunstmatige beademing nodig hebben. Ik heb uitgebreide en grondige medische kennis en ervaring. Hierdoor heb ik ook een goed 'regulier' beeld van jouw ziekte(n) of klachten. Regelmatig werk ik nog als ZZP-verpleegkundige via een uitzendbureau een dienst in het ziekenhuis.

 

Ik ben iemand die altijd op zoek is naar antwoorden. Waarom is iets zoals het is? Waarom werkt iets zoals het werkt? Het is boeiend om een onderwerp van meerdere kanten te bekijken. Ik ga graag naar de kern van het probleem. Ik vind het leuk om mijn kennis in te zetten en met jou te delen.  Mij doel is  jou te helpen om je gezondheid te ondersteunen en te verbeteren. Zodat jij ook zelf aan de slag kan en zelf de verantwoording voor je eigen gezondheid kan nemen.   Jij mag zelf aan het werk om dingen in je leven anders te gaan doen.  En hierbij help en ondersteun ik je graag!

 

"Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg"  

 

Ik ben ervaringsdeskundige met bioresonantietherapie. Het heeft mij destijds heel goed  geholpen om van mijn chronische vermoeidheid af te komen.

Ook met Dorntherapie heb ik zelf ervaring als 'patiënt'.  Het was ongelofelijk hoe snel en relatief simpel mijn langdurig bestaande rugklachten verdwenen. Door de zelfhulpoefeningen behandel ik me regelmatig ook zelf in 'acute situaties'.

Sindsdien heb ik  plannen gehad om er zelf mee te gaan werken om zo anderen te kunnen helpen met deze mooie, veilige en effectieve  methoden .  

 

In 2016 moest vanwege een burn-out het roer om. Ik ben mijn eigen praktijk 'Natuurlijk Bij Marianne' begonnen. Het is mijn passie om een positieve  bijdrage te leveren aan de gezondheid en het welbevinden van mijn medemensen. Dat kan zonder ingewikkelde en pijnlijke onderzoeken en behandelingen. Het bestrijden van symptomen kan al veel verlichting geven. Het is alleen geen oplossing. De oorzaak is niet aangepakt. En dus kunnen de klachten terugkomen. Mijn doel is om de oorzaak van je klachten op te sporen en het zelfgenezend vermogen van  het lichaam te stimuleren en te ondersteunen.  Elk mens is uniek, dus jij bent uniek. Daarom ben ik altijd op zoek naar wat voor jou de best passende behandeling of adviezen zijn. Dat kan vaak aanvullend (complementair) aan de reguliere behandeling van uw huisarts of specialist. Ik ben niet tegen reguliere behandelingen, zeker niet. Ik ben, na veel studie, tot de conclusie gekomen dat er meer is dan alleen dat.  Het is mijn wens dat 'regulier' en 'alternatief' ooit gaan samen werken, zodat jij  de juiste behandelingen, therapieën of adviezen krijgt.

 

Ik maak géén gebruik van geneeswijzen die door Oosterse religies worden beïnvloed, geneeswijzen waar de geest als uitgangspunt wordt gebruikt of spirituele diagnosevorming en - therapie. In gewoon Nederlands: Ik hecht geen waarde aan Yin-Yang symbool, Boeddha-figuur en houd me niet bezig met  'zweverige' methoden.

 

Goede voeding, voldoende water, beweging en ontspanning zijn nodig om een goede gezondheid te onderhouden. De ervaring heeft geleerd dat hiermee niet alles is op te lossen. Daarom werk ik met aanvullende therapieën.

 

Om dit te kunnen doen heb ik de onderstaande opleidingen en bijscholingen gevolgd:

Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut (St. Ortho Health Foundation, 2019)

 • Orthomoleculair Specialist Detox (SOHF, 2019)
 • Orthomoleculair Specialist Immuniteit (SOHF, 2020)
 • Orthomoleculair Specialist Hormonen (SOHF 2021)
 • Integrale Opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde. ( St. Orthomoleculaire Educatie, 2004)
 • Bijscholing Eidon® Ionische Elementaire Mineralen (2019)

Diverse opleidingen om Bioresonantie therapie te kunnen toepassen. (2016)

  • Basis Bioresonantie Therapie (Fitronics)

  • Basis Opleiding   BICOM Bioresonantietherapie  (Fitronics)

  • Electro Acupunctuur vlgs  Dr. Voll  (Fitronics)

  • KTT2 (2017)

  • Virussen en andere intracellulaire pathogenen (2018)

  • Bioresonantie bij oncologie ( 2019)

  • Bioresonantie bij allergieën (2019)

  • Bioresonantie bij dieren (2019)

  • Bioresonantie bij straling gerelateerde klachten (2020)

  • Bioresonantie: Module patiënt eigen frequenties (2020)

  Opleiding ´Methode Dorn en massage volgens Breuß' (2009 , 2016, 2018)

  • Nascholing  rugwervel therapie vlgs Dorn

  • Verdiepingsdag bij Dorn. (oa Wervel tellen, voeding, gezichtsdiagnostiek)

  • Dorn en voetreflex (2018)

  • Dorn en Kind (2020)

   

  Verder volg ik jaarlijks diverse bijscholingen en/of congressen ter verdieping en om op de hoogte te blijven van de nieuwste inzichten.

  In mijn Curriculum Vitae vindt je een overzicht.

  Ook bezoek ik de jaarlijkse vergaderingen en regiobijeenkomsten van de beroepsvereniging en organiseren we met een aantal collega's meerdere keren per jaar een intervisiebijeenkomst. We hebben  besloten Facebook- en WhatsApp-groep(en) om adviezen te vragen aan elkaar en ervaringen te delen.

   

  Wil je nog meer van me weten? Ik geniet enorm van de natuur. Fantastisch om deze schoonheid en ingenieuze schepsels te fotograferen. Als het even kan worden (meerdaagse) wandeltochten ondernomen.

  Verder ben ik dol op katten. Er circuleren dia's in de familie dat ik als 1-jarige uit de wandelwagen hing om een passerende kat te aaien. In 2009 heeft een pluizige asielzoeker op 4 pootjes bij mij onderdak gevonden.  Helaas hebben we in augustus 2018 afscheid moeten nemen. Ze is bijna 18 jaar geworden.

  Mede door haar komst ben ik destijds een opleiding kattengedragstherapie gaan volgen. Door omstandigheden kon ik deze opleiding niet volledig afronden. Vooralsnog ben ik niet van plan om hiermee in de praktijk aan de slag te gaan.

  Sinds juni 2019 heeft Jack, mijn nieuwe kat, zijn intrede gedaan.

  De rest bespreken we wel tijdens de consulten...