Vergoedingen, prestatiecodes, beroepsverenging en keurmerk.

Afhankelijk van je (aanvullende) zorgverzekering komen de behandelingen in aanmerking voor een vergoeding.  Om teleurstelling te voorkomen is het aan te raden om je polisvoorwaarden te bekijken of contact op te nemen met je zorgverzekeraar.

Bioresonantie ondersteunt de orthomoleculaire therapie en valt onder Prestatiecode 24000

De Dorntherapie  en Stoppen met Roken worden helaas niet vergoed.

 

Sommige verzekeraars hebben als eis dat de behandelaar een arts moet zijn (bv Z&Z). Houdt er dan wel rekening mee dat artsen een hoger consultprijs hebben en je per saldo bijna net zoveel kwijt bent als bij een therapeut die niet vergoed wordt.

Vergoedingen

Orthomoleculair: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/orthomoleculaire-geneeskunde

Natuurgeneeskundig: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/natuurgeneeskunde

 

Er is géén verwijzing nodig van je huisarts of specialist.

De consulten hebben géén gevolgen voor het eigen risico.

Beroepsvereniging

Als therapeut ben ik aangesloten bij de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijzen. (VBAG) Dit is een door de zorgverzekeraars erkende beroepsvereniging. Om hier lid van te worden en te blijven ben ik als therapeut verplicht om aan een aantal eisen te voldoen, waaronder jaarlijkse bij- en nascholingen, intervisie en EHBO.

RBCZ Kwaliteitskeurmerk

Het RBCZ - Register beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg- is een onafhankelijk instituut dat dienstverleners in de gezondheidszorg beoordeeld. De verleende licentie kan worden gezien als een kwaliteitskeurmerk voor behandelaars in de aanvullende gezondheidszorg. Het staat garant voor opleiding, bijscholing en praktijkvoering. Hierdoor weet je dat mijn praktijk een vertrouwd adres is. Het betekent ook dat ik als therapeut onderhevig ben aan het klacht- en tuchtrecht.

Als je meer over klacht- en tuchtrecht wilt weten klik dan op deze link.