Werkwijze

Algemeen:

Neem de eerste keer dat je de praktijk bezoekt je legitimatiebewijs  mee.

 

Hieronder lees je per therapie praktische informatie: Globaal de werkwijze en wat je zelf kan doen ter voorbereiding, mee moet nemen of hoe de reactie van je lichaam na afloop kan zijn.

Bioresonantie & Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire therapie combineer ik ALTIJD met bioresonantie.  Goede voeding eventueel aangevuld met supplementen is de basis van mijn behandelingen. Ik kan met bioresonantie  oa uittesten of je voedingsovergevoeligheid hebt, welke voedingsstoffen je te kort komt, welk voedingssupplement je nodig hebt en welke niet. Dat kan zelfs per merk verschillen! Zo voorkom je dat je met een tas onnodige supplementen de deur uit gaat. Voor mij is deze combinatie ideaal!

 

 Voorafgaande aan het eerste consult krijg je  een uitgebreide vragenlijst, ook wel anamnese genoemd.  Deze vragenlijst wordt bij voorkeur per mail naar je toegestuurd. Deze anamnese kun je op de computer invullen en een paar dagen voor het consult naar mij toe mailen.

Daarnaast krijg je een zgn 'Metabole screeningslijst' om je gezondheidssituatie beter in te schatten. Ook vraag ik je voor 2 dagen precies bij te houden wat je eet en drinkt. Ook dit formulier stuur ik je toe.

 

Tijdens het intakegesprek wordt het ingevulde formulieren met je doorgenomen om eventueel aanvullende informatie te verzamelen. Je krijgt verdere  uitleg van de therapie. Ook worden er een aantal metingen gedaan met behulp van het bioresonantieapparaat. De metingen vinden plaats aan de handen (en soms - blote-  voeten). Om een zo goed mogelijke meting en behandeling te krijgen is het beter dat je alleen komt of in elk geval met zo min mogelijk personen aanwezig bent. De ruimte is beperkt en andere personen kunnen onbedoeld letterlijk een stoorzender zijn. Om de komende therapiesessies beter te doen slagen volgt tijdens de intake  een basistherapie.

 

Tijdens het vervolg, dat  4-5 weken later plaatsvindt,  worden  indien nodig, aanvullende metingen gedaan en gestart met de behandeling(en).

De volgende consulten wordt je behandeld volgens het behandelplan of een aangepast programma naar aanleiding van hoe het tussentijds is gegaan met je. Hoeveel behandelingen er nodig zijn is per persoon verschillend. Dit hangt af van de aard en de ernst van de klachten en hoe lang de klachten al bestaan. De tijd tussen de vervolgbehandelingen is meestal  ook 4 -6 weken.

Tijdens de therapie  wordt er vaak een flexibele mat op de blote huid gelegd ter hoogte van de darmen, lever of nieren. Draag daarom geschikte, gemakkelijke  kleding.

Soms is lichaamseigen materiaal nodig om je te testen en/of te  behandelen. Denk hierbij  aan speeksel, bloed, haar, stukje nagel, urine, ontlasting of zweet etc.  Je hoeft zelf niets mee te nemen. Eventueel materiaal wordt door middel van een vingerprik of door jou zelf in de toiletruimte afgenomen. Er is maar heel weinig materiaal nodig.

De therapie werkt beter als je voldoende vocht in je lichaam hebt. Het is belangrijk om minimaal 3 uur vooraf aan de bioresonantietherapie geen koffie of 'zwarte'  thee of alcohol te drinken. Deze zorgen er voor dat je meer gaat plassen en dus extra vocht verliest Na de behandeling krijg je het advies om extra water te drinken om je lichaam te helpen de vrijgekomen afvalstoffen uit te scheiden en te voorkomen dat je hoofdpijn of jeuk  krijgt. Het is mogelijk dat je kort na de behandeling een tijdelijke verergering van uw klachten ondervindt. Ook vermoeidheid en slaperigheid kunnen als reactie na een therapiesessie optreden. Ook kunnen 'oude' klachten tijdelijk weer de kop opsteken. Dat is goed: Het herstel heeft zich ingezet.

De adviezen en het eventuele gebruik van voedingssupplementen gelden in principe voor drie maanden. Het duurt gemiddeld drie maanden voordat het zelf herstellend vermogen van het lichaam weer is hersteld. Daarna is er een nieuwe balans ontstaan.


Dorntherapie en Breußmassage

Voorafgaande aan de eerste behandeling vind er een korte intake plaats. Hierin wordt bepaald wat je klachten zijn en of er mogelijk redenen zijn om de behandeling niet te geven. In dat geval worden er géén behandelingskosten in rekening gebracht. Over het algemeen zijn 3 tot 5 behandelingen voldoende. De vervolgbehandelingen zijn na 1 week,  dan na 2 , dan na 4 en dan na 8 weken.

Om het milieu te sparen vraag ik je om zelf 2 handdoeken mee te nemen: Een grote handdoek (om op te liggen) en een kleine (om je kleding te beschermen tegen de gebruikte olie) mee te nemen. Het is aan te bevelen om een gemakkelijk zittende (sport)broek aan te hebben of mee te nemen.
Voor dames: Graag een beha met de sluiting aan de achterkant. De beha kan aanblijven tijdens de behandeling van de rug, maar 'moet' los tijdens de massage. Indien nodig combineer ik de behandeling met bindweefselmassage van de rug, nek of schouders. Ook gebruik is soms enkele technieken uit de voetreflextherapie

Na de behandeling en de massage krijg je het advies om extra water  te drinken om de losgekomen afvalstoffen uit uw lichaam te verwijderen.

Koffie, 'zwarte' thee en frisdrank zijn GEEN alternatief voor water.

 

 

Mogelijk reacties op de behandeling:

  • Moeheid of enorm actief gevoel
  • Meer energie
  • Hoofdpijn (door afvoer van afvalstoffen)
  • Puistjes of uitslag (door afvoer van afvalstoffen)
  • Emotionele reactie
  • Tijdelijke verandering van de urine of ontlasting door afvoeren van afvalstoffen
  • Snellere darmpassage
  • Onrustig of juist beter slapen
  • Gevoel beter 'met beide benen op de grond' te staan

 

Ook kan het zijn dat je 3-5 dagen enige 'napijn' in de rug voelt als gevolg van de correctie van beenlengte, stand van het bekken en /of de ruggenwervels. De spieren moeten weer wennen aan hun nieuwe situatie. Deze pijn is anders dan de pijn voor de behandeling.
Het is verstandig om rest van de dag na de behandeling en massage intensieve lichamelijke inspanning en stretchende bewegingen te vermijden.

 

Belangrijk

De aangeboden therapieën komen niet in plaats van reguliere zorg of behandeling. Ze zijn hier een aanvulling op. Ik stel geen diagnose, ik kan je ook niet genezen. Wat ik wel doe is het ondersteunen van jouw lichamelijk vermogen om zelf te herstellen. Neem bij twijfel contact op met je arts of specialist.