Gewichtsverlies...

 

....minder eten en meer bewegen: Zo 'simpel' is het niet.

Sterker nog: het werkt gewoon niet. Niet definitief, bedoel ik dan.

Een interessant, inspirerend en makkelijk leesbaar boek hierover:  'LICHTER' door William Cortvriendt, arts. (Bekend van de TV serie "Hoe wordt ik 100"  De afleveringen zijn nog terug te kijken)

Hij maakt hierbij gebruik van de nieuwste wetenschappelijke onderzoeken op het gebied van voeding en ontmaskert oude onderzoeken die gewoon niet kloppen (en al lang achterhaald zijn!), maar die wel nog steeds worden gebruikt door officiële instanties.

In het kort: Bewegen is echt heel gezond, en zinvol, maar je valt er niet altijd van af. Door te stoppen met het eten van suiker en de meeste koolhydraten en het meer eten van (ja, je leest het goed) verzadigde vetten hou je je insulinespiegels laag en verlies je gewicht. Van te veel insuline (ook die je moet gebruiken bij diabetes!) en/of chronische stress kan je dik worden. In zijn boek legt hij helemaal uit hoe dat nu precies zit.

 

Wat kan bioresonantie betekenen bij afvallen?

Het ondersteunen bij afvallen gaat met behulp van bioresonantie.

Hiermee kan ik uitzoeken waar je lichaam precies ondersteuning nodig heeft. Of welek processen niet optimaal verlopen.

Is dat je schildklier die te traag werkt, een probleem met de suiker- of vetstofwisseling, tekort aan vitamines of mineralen, verstoring in de hormoonbalans, of een combinatie van verschillende factoren? Misschien is het nodig om flink wat afval- en gifstoffen kwijt te raken. Die kunnen het verliezen van gewicht ook verhinderen.

Bovenstaande oorzaken kunnen (ook) het gevolg zijn van een tekort aan mineralen. Sinds 2019 werk ik met Eidon® Ionische Elementaire Mineralen. Met bioresonantie kan ik uittesten welke mineralen je tekort komt.

 

Met bioresonantie kan de gevonden verstoring behandeld worden. Het is geen wondermiddel. Motivatie en verandering van je (eet)gewoontes zijn het allerbelangrijkste in het proces van gewichtsverlies.

En dat deel van de aanpak kan maar 1 persoon doen: je raadt het al, jijzelf.

Maar door op zoek te gaan naar lichamelijke oorzaken en de behandeling van een teveel aan gewicht kan dit goed helpen om het proces van gewichtsverlies te stimuleren en beter vol te houden.

 

Ik ben geen diëtiste. Ik geef je tips om bepaalde voedingsmiddelen wel of niet te gebruiken. Ik kan je websites of boeken aanraden waar je recepten kan vinden.

Als het je helpt om regelmatig bij mij op de weegschaal te staan is dat ook prima.

Wil je kant en klare voedingsschema's van mij dan  adviseer ik je een diëtist(e) of iemand die wel goed is in recepten bedenken te (be)zoeken.

 

Hoeveel behandelingen nodig zijn is per persoon verschillend.